Земјено прскање против комарци во Струга

Се известуваат граѓаните и пчеларите на Општина Струга дека на подрачјето на општината, на ден 20.06.2023 год. (вторник) ќе ce спроведе теристичка (од земја) и аеросолна дезинсекција со цел уништување на комарци.

Теренијалното запрашувањето ќе се спроведе навечер од 22:00 часот, до 06:00 часот следното наутро, со апарат за УЛВ ладно запрашување.

Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени сите населени места.

Се молат пчеларите и пчеларските задруги да превземат соодветните мерки за заштита на пчелите.

Во случај на појава на неповолни временски услови (ветар или дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ