АМСМ: Од 3-ти јули нов режим на сообраќај на патот Струга-Дебар, ќе се асфалтира кај Глобочица и Луково

Од 3-ти јули 2023 година ќе започнат градежни активности со што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај на Регионалниот пат Р1201 Струга-Дебар, информираат од АМСМ.

Во фаза 1 ќе се врши асфалтирање кај селото Глобочица и во фаза 2 – асфалтирање кај селото Луково.

– Предвидено е целосно затворање на сообраќајот во периодот од 10:00 до 14:00 часот. Градежните активности на регионалниот пат ќе се извршуваат до 8-ми јули 2023 година, потенцираат од МАСМ

ОСТАНАТИ ВЕСТИ