ФОТО: „Пиши кога ќе стигнеш“ –  симболична поддршка и порака од учениците во Грција после трагичната железничка несреќа

ФОТО: „Пиши кога ќе стигнеш“ – симболична поддршка и порака од учениците во Грција после трагичната железничка несреќа

Ученици од неколку училишта во различни делови на Грција одбраа на свој начин, преку пораки „испишани“ со помош на нивните ранци, да изразат поддршка, но и протест за железничката несреќа со најмалку 46 жртви.

Во пораките на учениците преовладува фразата „Пиши кога ќе стигнеш“ која по трагедијата е актуелна на социјалните мрежи во Грција по железничката несреќа, но со нивните ранци испишаа и „Јави се кога ќе стигнеш“; „Темпи“, „Бес“ и порачаа „Да не се повтори криминалот“.

Фотографиите од пораки од дворовите на средни и основни училишта во Атина, Месолонги, Пилио итн. се споделуваат на социјалните мрежи.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy