Од денеска нова цена на струјата

Од денеска нова цена на струјата. Корисниците од првиот блок, кои имаат најмала потрошувачка, ќе плаќаат поевтина електрична енергија за 5,16 проценти, цената за вториот блок и евтината тарифа останува иста. Поскапува струјата за корисниците од третиот и од четвртиот блок за 2,88, односно 1,86 насто.

Со новиот концепт, пристап кон мрежа, надоместокот од 200-те денари ќе го плаќаат сите корисници. Мрежарината се намалува за 23 проценти.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ