Од полноќ поскап бензин и поевтин дизел

Бензинот повторно поскапува за половина денар, додека цената на дизелот се намалува за 1 денар, одлучи Регулаторната комисија за енергетика. Според тоа, од полноќ литар бензин на бензнските пумпи низ Македонија ќе се продава за максимална цена од 83 односно 85 денари.

Дизелот станува поевтин за 1 дена и неговата цена од полноќ ќе биде 77 денари за литар.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ