Отпуштени над 2.000 повредени во земјотресот кои биле донесени во болниците во Истанбул

Отпуштени над 2.000 повредени во земјотресот кои биле донесени во болниците во Истанбул

Граѓаните повредени од земјотресите што зафатија 10 провинции во медитеранските, југоисточните и источните региони на Анадолија се донесени во Истанбул со воени авиони на турските вооружени сили (ТСК) и амбулантни авиони на Министерството за здравство.

Повредените со амбулантни возила од аеродромите се префрлени во јавните, приватните и универзитетските болници во градот.

Од 3.405 повредени лица кои биле донесени во Истанбул, 2.193 се отпуштени, а лекувањето на 1212 жртви од земјотресот продолжува.

Можеби ке те интересира




This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy