Поскапуваат дизелот и мазутот

Од вечерва по полноќ за еден денар по литар ќе поскапат дизел горивото и нафтата за домаќинствата, а ќе поскапи и мазутот. Центата на бензинот нема да се промени.

По полноќ максималните цени на  нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин       Еуросупер БС – 95                  83,00 (денари/литар)

Моторен бензин       Еуросупер БС – 98                  83,50 (денари/литар)

Дизел гориво           Еуросупер БС (Д-Е V)             80,50 (денари/литар)

Масло за горење      Екстра лесно 1 (ЕЛ-1)             77,50 (денари/литар)

Мазут М-1 НС                                                         41,881 (денари/килограм)

ОСТАНАТИ ВЕСТИ