Првото новороденче во Струга е машко 


Во Општа Болница Струга во 11:40 се роди првото бебе за оваа година.
Бебето е машко во добра здравствена состојба, тешко 2880 грама и долго 49 сантиметри.
Упатуваме честитки на родителите со желба за добро здравје и среќно детство.
Се надевам дека целата година ќе ни биде здрава и плодна.
Им се заблагодарувам за ангажманот на здравствените работници кои несебично даваат се од себе за здравјето на сите нас.

*Фотографијата е направена и објавена со дозвола од пациентката.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ