Се бара исклучување на струјата во цело Тетово оти постои ризик по граѓаните од струен удар

Командирот на ТППЕ Тетово бара да биде исклучена струјата во цело Тетово бидејки според него ризикот од струен удар по граѓаните е многу висок поради тоа што се поплавени подрумските простории на повеќе куќи и објекти.

Од Центарот за управување со кризи информираат дека на 112 стигнале неколку пријави од граѓани за поплавени подруми.

Во моментов се воспоставува контакт со ЕВН.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ