ВИДЕО: Голем протест во Германија – еве колку трактори има на улиците

Во моментов, 5.500 трактори се движат кон центарот на Минхен, пренесува германската полиција на X мрежата.

Дел од улицата е затворена, а полицијата вели: „Те молам избегнувај ја целата област“.

Стотици трактори пред Бранденбуршката порта

ОСТАНАТИ ВЕСТИ