Во Германија ќе ве казнат за пребавно возење

Терминот „минимална брзина“ не постои во германскиот закон за сообраќај, но постои регулатива според која возилата кои не можат да развијат брзина поголема од 60 километри на час не смеат да се движат по автопат.

Без валидна причина, моторните возила не смеат да возат толку бавно што го попречуваат сообраќајот. Возачот мора да вози во рамките на локалното ограничување на брзината на таков начин што ќе придонесе за протокот на сообраќајот. Затоа, ограничувањето на бавното возење е местото каде што другите намерно ги попречуваат, е одговорот на AДАК на сите оние кои се прашуваат која е минималната дозволена брзина на автопатот во Германија, пишува Каматица.

Имено, според Законот за сообраќај, на автопат можат да возат само оние возила кои поради своите перформанси можат да возат побрзо од 60 километри на час. Секој што намерно ги попречува другите возила со бавно возење може да биде казнет со 20 евра. Сообраќајните прописи налагаат брзината да се прилагоди на околностите, вклучувајќи ги условите на патот, сообраќајните услови и временските услови.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ