• 15/08/2020
 Водата во Струга е чиста и безбедна за пиење

Водата во Струга е чиста и безбедна за пиење

loading...
Advertisement

Тимот на Центарот за Јавно Здравје ги достави резултатите од земените примероци во деновите кога имаше заматување на водата за пиење во Струга.

„Од резултатите произлегува дека водата била и е бактериолошки исправна и чиста за пиење и отсега ве известуваме дека слободно можете да ја користите и за пиење.“ -информираат од МЈП Прокава по добиените резултати.

Целосната документација од официјалните добиени резултати можете да ја видите на Facebook страницата на МЈП Проаква.

Можеби ке те интересира