Банкарскиот сектор на ЕУ е отпорен, има голем капитал и ликвидност

Банкарскиот сектор на ЕУ е отпорен, има голем капитал и ликвидност

Банкарскиот сектор на ЕУ е отпорен затоа што има голем капитал и силна ликвидност, се вели во изјавата на лидерите на ЕУ усвоени на крајот од самитот во Брисел.

– Унијата значително ја зајакна отпорноста на банкарскиот систем на ЕУ. Нашиот банкарски сектор располага со силен капитал и позиции на ликвидност, изјавија европските лидери. (МИА)

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy