Црвен метеоаларм во Хрватска: Оркански ветрови од 200 км/час, затворени автопатишта

Во Хрватска на сила е црвен метео аларм поради ураганските ветрови за регионот на Риека, Кварнер и Велебитскиот канал, а многу патишта се целосно затворени или за одредени категории возила.

Можни се налети на ветар и до 200 километри на час.

Во останатиот дел од земјата важат жолти и портокалови предупредувања, исто така поради бурните ветрови, додека во Славонија, во Загреб и Карловац и на планините, жолт аларм е во сила поради можен снег.

Поради невремето патниот правец А1 меѓу Свети Рок и Поседарје е целосно затворен за сообраќај, додека на повеќе патни правци забраната за движење е на сила за двокатни автобуси, мотоцикли и возила со приколки.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ