Малиот Миран, кој по 22 часоа беше извлечен од урнатините, стана надеж на тимовите

3-годишниот Миран, кој беше под урната зграда во Малатија по земјотресите од 7,7 и 7,6 степени во Кахраманмараш, ги преживеа урнатините 22 часа подоцна. Пожарникарот ја покажал својата радост бакнувајќи го момчето.

Тригодишниот Миран Текеш и 26-годишниот Абдула Ураз, кои беа под урнатите урнатини на 5-катница во центарот на градот Чавушоглу , беа извлечени од урнатините 22 часа подоцна како резултат на работата. спроведена од пожарникари од Сивас .

напорите за пребарување и спасување на екипите низ градот продолжуваат непречено.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ