Општа болница Струга доби современ Мамограф

Денес, Општа болница Струга ја посети Министерот за здравство др. Беким Сали.Во соработка со Министерството за здравство, успеавме да обезбедиме еден од најсовремените апарати мамограф, кој е исклучително важен при раната дијагноза на малигните болести на дојката.

Во просек, 2-4 скрининг мамографии од секои 1000 покажуваат рак на дојка, а само 8-10 % од нив завршуваат на биопсија.

Нашиот мамограф нуди помала зрачна доза, контролирана компресија и поголема резолуција на графии.

Со овој најсовремен мамограф ке овозможиме поквалитетни услуги на пациентите од целиот југозападен регион.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ