Писта на турски аеродром земјотресот ја преполови на два дела

Пистата на аеродромот во турската провинција Хатај буквално се преполови на два дела по разорниот земјотрес кој утринава ја погоди Турција.

Поради оштетувањата на аеродромот, летовите се сопрени. Во тек е потрага по голем број луѓе кои се под урнатините на зградите.

Освен Турција, разорен земјотрес утрово ја погоди и Сирија и во двете држави има над 1.000 починати. Причинета е огромна материјална штета.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ