ПЛАНИНАТА Е РАСЦЕПЕНА НА ДВА ДЕЛА – од овој доказ дека за цели три метри е поместена Турција ќе ви се заледи крвта (ВИДЕО)

Ужасни сцени доаѓаат од минута во минута од најпогодените места во Турција и Сирија.

Додека спасувачки екипи од целиот свет пристигнуваат во Турција и помагаат на повредените и преживеаните, далеку од градовите се случило нешто што е јасен показател за катастрофата која ги погодила овие жители.

Имено една од локалните планини буквално е расцепена на два дела по стравичниот земјотрес во понеделник утрото.

Инаку според информациите за цели три метри е поместена арапската плоча на која лежи државата и истата е поместена во должина од 160 метри.ОСТАНАТИ ВЕСТИ