САД најавија санкции против 22 поединци и компании поради непочитување санкции против Русија

Американското Министерство за финансии денеска воведе целосни санкции против 22 поединци и компании од повеќе земји поврзани со мрежата за заобиколување санкции што го поддржува рускиот воено-индустриски комплекс, објавено е на веб-страницата на Министерството.

Во текот на изминатата година, Министерството санкционираше повеќе од 100 поединци и компании вклучени во активности за заобиколување на меѓународните санкции и извозните контроли наметнати на Русија, се потсетува во коминикето.

Меѓу опфатените со новите кривични мерки е и фирмата регистрирана во Бугарија, U-Stone Limited EOOD. Компанијата е наведена како една од шесте компании наведени како сопственост на трговецот со оружје со седиште во Кипар Александар Волфович, за кој американските власти велат дека е близок до трговецот со оружје Игор Зименков.

На списокот има санкционирани лица и фирми регистрирани и на Кипар, Израел и Сингапур…

ОСТАНАТИ ВЕСТИ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *