Шведска ќе бара негативни тестови за Ковид од патници кои доаѓаат од Кина

Патниците кои доаѓаат од Кина ќе мора да прикажат негативни тестови за Ковид пред да влезат во Шведска, одлучи шведската влада.

„Утринава шведската влада одлучи да воведе привремени ограничувања за влез од Кина во Шведска“, изјави денеска министерот за здравство Јакоб Форшмед.

Групата за интегрирана политичка реакција на Европската унија вчера препорача земјите-членки да воведат слични ограничувања.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *