Турција бара од НАТО медицински персонал и теренски болници

Турција официјално побара помош од сојузниците на НАТО за справување со последиците од серијата силни земјотреси.

Медицински тимови и опрема за итни случаи, различни единици за пребарување и спасување, како и „комплетно опремени теренски болници отпорни на екстремни временски услови“, се дел од барањето објавено од НАТО.

Во документот, исто така, се наведува дека членката на НАТО, Молдавија понудила тим за пребарување и спасување на кој му е потребна помош за да стигне до погодената област.

Одговорот на НАТО за помошта по земјотресите е координиран од Координативниот центар за одговор при катастрофи на Алијансата.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *