ВИДЕО: Бебе и целото негово семјство спасени во Турција по 96 часа

Едно и полгодишно бебе и членовите на нејзиното семејство се извлечени живи од урнатините на урната зграда во областа Антакија во градот Хатај во јужна Турција, јавува Anadolu Agency.

Села Елбарази, нејзината мајка, татко, брат и вујко биле заробени 96 часа и добиле медицинска помош по операцијата за спасување, наведува агенцијата.

Претходно турските медиуму објавија и дека по четири дена живи се извлечени и татко и неговите синови во Газиантеп.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ