ВИДЕО: Ова е Сила, кучето на турската армија кое со повредена шепа спаси 12 луѓе

Турското Министерствот за одбрана објави видео од кучето Сила која е дел од  Баталјонот за спасување при природни катастрофи.

Како што е објаснето Сила и покрај повредената шепа не се откажала од потрагата на преживеани под урнатините. Успеала да лоцира 12 лица кои биле извлечени живи.

-Сила не се откажа од должноста и покрај повредата. Да сите наши драги пријатели кои служат на терен како Сила: „Драго ни е што ве имаме, драго ни е што ги имаме, се вели во објавата.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *