Во изминатото деноноќие произведени се 20.588 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 10.02.2023 година произведe 20.588 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални држави субјекти. 

Во Термоелектраните произведени се 15.904 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.684 MWh. 

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 10.02.2023 година

ОСТАНАТИ ВЕСТИ