Во изминатото деноноќие произведени се 21.611 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 09.02.2023 година произведе 21.611 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 15.959 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.652 MWh.

  • Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 09.02.2023 година.

ОСТАНАТИ ВЕСТИ